2009. november 18., szerda

Márciusban Újra Kezdjük

Időgép 2007.
Elfekvő készletünkben, a több terrányi képanyagunkban kotorászva találtuk.

Plakát 2007-ből:
Márciusban Újra Kezdjük (MÚK)

64 Vármegye Ifjúsági Mozgalom, Budaházy György, Budapest, plakát, Szilágyi Erzsébet fasor, Toroczkai László
64 Vármegye Ifjúsági Mozgalom, Budaházy György, Budapest, plakát, Szilágyi Erzsébet fasor, Toroczkai László
„Márciusban újrakezdjük” (Márciusban ÚjraKezdjük) az 1956-os forradalom leverését követő hónapok jelszava volt azok közt, akik abban reménykedtek, hogy a forradalom megismételhető. A jelszó házfalakra mázolva – gyakran MUK rövidítésként –, illetve röpcédulákon bukkant elő, először Budapesten, de az ország más településein és a határokon túl is.
A röplapháborúba bekapcsolódtak az új hatalom, Kádár János Magyar Forradalmi Munkás-Paraszt Kormányának hívei is. „Tessék tudomásul venni, hogy ott lesz a karhatalmunk is – puskával, s ha szükség lesz rá, fel fogjuk fegyverezni a magyar munkásosztályt is” – hirdette például egy „Marosán elvtárs szombathelyi beszédéből” idéző röplap.
Többek közt a MUK fenyegetésére hivatkozva hozták létre 1957 februárjában a Magyar Szocialista Munkáspárt párthadseregét, a munkásőrséget, amelyben a feliratokra reagálva a HUKUK jelszó terjedt el („Ha Újra Kezditek, Újra Kaptok”). A MUK "alternatív" értelmezéseként a "Minden Uszítónak Kötelet" szöveg is megjelent a falakon. (wikipedia)

elkövető: www.mimagunk.com, Mi Magunk (mint a Sinn Fein, az IRA politikai fedőszervezete)

Ps: A trafóház helyén jelenleg egy nyárikertnek indult kocsma van. Mostanság fedett, téliesített vendéglátóhely, zöldterületeink beépítése a tervek szerint halad. (Szilágyi Erzsébet fasor, II. kerület)




Kapcsolódó street art cuccok: Amikor a tolvaj a náciktól félti a várost, Matricaköltészet, Foltos Ház: építőipari hungaricum, Időkereskedelem: hajléktalannal bunkózni, Stencilek a Dohány utcából, Security 861, Rejtélyes sötét doboz az Astoriánál, Kisebb Magyarországot!, Sugár Meliton illegalitásban, a Nemzetbiztonsági Hivatal Földönkívülieket Figyelő Állomása, Időjárás-szabályozó automata, Matricák a Pöttyös utcánál, Első Magyar Sérvbiznisz Mgtsz, Rejtély a Dorottya utcában, Szeretek itt matrica lenni, WC firkák, Szerelmes elektomos szekrény, Ugyanaz az év mégegyszer?, Írásváros az Andrássy úton, Otthon, az ágyadra húgyozzál, Államilag támogatott szappanopera, Harc az Andrássy úton, Kormányzati Kommunikációs Központ, Piramisépítő OKJ tanfolyam, Véres matricázás, Miért vezet ennyi biciklis autót?, Nagy Magyarország, nagy virág, Coke, Fika, etc

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése