2009. november 27., péntek

Lendületben a reklámipar: lemossák a konkurenciát :DDD

KATЯ, Я ЛЮЪЛЮ TEЪЯ!!! ПETЯ, graffiti,  falfirka,  Budapest, Lánchíd, Széchenyi híd, takarítás
Vége a szerelmi vallomásnak, vége a város leghíresebb cirill betűs falfirkájának...
A tegelő hülyegyerekeknél csak a reklámbizniszereket utáljuk jobban, de most: respect. Bizonyára ezt is a reklám miatt csinálták :(

Már höbörögtünk egy menetet errefelé (Катя, я любю тебя! Петя) a Lánchíd évtizedes falfirkája ügyében, mely a jelek szerint teljesen hidegen hagyta a Demszky-Rogán duót. No, most lemosták a reklámosok fél óra alatt. Reméljük, hogy a lendületük nem marad abba a "tíz perc fame" után, oszt a Lánchíd (és a város) többi falfirkájának is nekilátnak a médiaguruk. Tán még a ronda óriásplakátjaikat is összeseprik az utcáról és a metróállomásokról. Mindenesetre hálatelten köszönjük a takarítást, megvesszük a fogkrémet, tampont, mosógépet, pártot.

Budapest, falfirka, graffiti, Lánchíd, Széchenyi híd, takarításAz önfényező levél alant:

Tisztelt Főpolgármester Úr, Belvárosi Polgármester Úr, tisztelt Sajtófőnök Asszony!

Mint bizonyára Önök is örömmel értesültek róla, civil kezdeményezésre eltávolították a Lánchíd oldaláról az évek óta látható cirill betűs "Katja, szeretlek - Petja" feliratot. A felirat eltávolítása egy reklámszakmai klub szervezésében és felajánlásával történt, kb. 60 perc alatt. A részletekről pld. itt olvashatnak: http://www.kreativ.hu/cikk.php?nl=2933&id=23605&aai=0&s=0

Egy civil, Budapest-lakos kérdései:
- nem zavarta éveken keresztül egyik hivatalt sem, hogy Budapest legfőbb szimbólumán, naponta százezrek olvashatták e szívet melengető feliratot?
- a kézenfekvő 60 perces megoldás miért nem jutott sem a Főpolgármesteri Hivatalnak, sem a Belvárosi Önkormányzatnak eszébe?
- milyen tanulságot vonnak le ebből a civil kezdeményezésből?

Válaszukat várva,

Üdvözlettel,
Kötcsei Csaba

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése