2009. november 27., péntek

Giustizia per Gabriele Sandri

A Lánchídon találtuk, a talján fociszurkolók Magyarországon sem tudnak felejteni. Az olasz rendőrség a helyzet magaslatán: "figyelmeztető lövéssel" megöltek egy kocsijában ülő dizsét.

Budapest, Chain Bridge, Duna part, foci, football, Gabriele Sandri, guerilla, labdarúgás, Lazio FC, Lánchíd, Magyarország, matrica, ponte di Sechenyi, street art, Ungharia, Giustizia per Gabriele Sandri


"Tévedésből lelőtt egy rendőr egy olasz futball-szurkolót, amikor verekedés tört ki két csoport között egy autópálya-pihenőben. A 26 éves áldozat, Gabriele Sandri a Lazio meccsére igyekezett, a pihenőhelyen összekülönböző két csoportról azóta kiderült, nem focidrukkerek voltak. A rendőrség szerint Sandrit egy figyelmeztető lövés ölte meg, miközben autójában ült. A hírre szinte minden stadionban megtámadták a szurkolók a rendőröket, a felbőszült drukkerek megostromolták az olasz Olimpiai Bizottság székházát és egy rendőrőrsöt is Rómában, valamint lezártak egy hidat is. Számos rendőr megsérült." (origo, 2007.XI)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése